Algemeen

Kan ik ook via een programma chatten?
Ja dat kan. Het bekendste programma dat je kunt downloaden om te chatten is mIRC. Voor Linux kan je het programma XChat gebruiken en op Mac OS X is Colloquy een goede keuze. Tegenwoordig bestaan er ook mobiele IRC programma's om op IRC te komen via je smartphone. Zo heb je Andchat voor Android en IRC999 voor iPhone.


Waarom heeft iemand een @ (roze bolletje), % (geel bolletje) of + (groen bolletje) voor zijn of haar naam?
Een @ betekent dat deze persoon een van de beheerders is van een bepaalde chatroom. Deze chatters worden ook wel Operators genoemd.
Een % staat voor een half operator, deze staan net onder de operator, maar hebben toch een belangrijke functie binnen de chatroom.
Een + ofwel voice zorgt ervoor dat je kan spreken in een chatroom waar het zo is ingesteld dat je alleen met een voice kunt chatten. Ook worden mensen met voice, in tegenstelling tot gewone chatters niet gekickt door de bot, ook al gebruiken ze woorden waar een doorgaans een kick op staat. Ze kunnen daarentegen wel door een beheerder van de chatroom gekickt worden.

Wat zijn de chatregels?
Zodra je met de chatserver verbonden bent, kun je /motd typen om de chatregels te bekijken. Je krijgt dan een lijstje met dingen die je wel en niet mogen in je statusvenster.

Wat zijn IRC Operators/Admins?
Deze mensen beheren de server en zorgen ervoor dat jij veilig kunt chatten. Als je problemen hebt met een chatter kun je ze altijd even vragen of je privé mag komen, je kan hun vinden in het kanaal #help.

Hoe weet ik of er een IRC Operator aanwezig is?
Om te kijken welke IRC Operators online zijn typ je: /ircops. Je krijgt dan een lijstje met beschikbare IRC Operators. Let op, hier staan ook enkele bots tussen. In de /motd vind je een lijst van de IRC Operators.

  Advertentie

  Statistieken

  Online
  • Chatters 264
  • Opers en admins 12
  Totaal bij ons geregistreerd
  • Chatters 501
  • Chatrooms 145